Hoppa till sidans innehåll

Säsongen


En typisk basketsäsong är tolv månader lång där sommaren utgörs av sommarträning för de spelare som är hemma. Sommarträningen är två månader lång och vi som klubb erbjuder träning två gånger per dag för alla medlemmar utan att ta betalt extra för det såsom många andra klubbar gör. Sommarträningen är en höjdare för alla som är hemma i stan där de hänger med många av sina bästa vänner samtidigt som de får chansen att utveckla sin basket.

I slutet av sommaren är det dags för sommarlägret och alla som åker dit - åker dit även nästa år. Årets höjdpunkt!

I augusti/september drar lagträningarna igång och de ligger lokalt på Kungsholmen och i Farsta/Hökarängen. Alla våra lag deltar i seriespel och har ett antal matcher under säsongen där alla spelare självklart är med om de har tränat som förväntat. Under höstlovet är det alltid tillgång till klubbens bästa tränare och träning flera gånger per dag.

Under sportlovet är det såsom under höstlovet dubbla träningar varje dag och full fart i hallen!

Framåt vårkanten är det dags för slutspel och kvalspel med lite extra tävlingsnerv och chans att visa vad som förbättrats under året. När det är slutspel försöker vi spela för att vinna matcher men utslaget på en säsong spelar alla spelare lika mycket.

Våren är även den naturliga turneringsperioden under säsongen och det är vanligt att spela minst en turnering och gärna två. Årets viktigaste turnering för alla spelar i Hammarby Basket är vår egen Lampe Challenge som ofta går av stapeln under maj månad. Det finns större turneringar, men det är tveksamt om det finns någon som har ett lika gott rykte som vår turnering.

Uppdaterad: 2016-02-10 11:52

månadens seniorspelaremånadens ungdomsspelare

 


månadens ledare
bbskott
bbcoach

Postadress:
Hammarby IF BF - Basket
Pepparvägen 6 (kv)
12356 Farsta

Besöksadress:
Pepparvägen 6 (kv)
12356 Farsta

Kontakt:
Tel: 073-6229560
E-post: This is a mailto link

Se all info